Skip to main content

Nooelec GOES Weather Satellite RTL-SDR Bundle

Comments

4 comments

  • Jim Minter

    Great guide!  One important note: in my location, DishPointer indicated a high LNB skew angle was necessary for both GOES16 and GOES17.  Following the guide verbatim to mount the antenna horizontally, I couldn't get a high quality signal at all.  I re-attached the antenna/boom rotated 45 degrees to the L plate, i.e. putting the 4 longer bolts through the other four holes in the L plate, and immediately got a good signal.

    I recommend updating the guide to instruct people to check the LNB skew angle before assembly, explain if a clockwise or counter-clockwise rotation is required, and factor this in at the point of attaching the L plate to the antenna/boom.

    Thanks for a great product.

    1
  • John Davidson

    Great point Jim, we will pass it on and update the guide accordingly :)  I'm glad you got things up and running!

    0
  • Parsoli 69

    I purchased the bundle approx two weeks ago and have been struggling.  Haven't been able to receive a single packet via goestools.  in play are:

    Ubuntu virtual machine loaded with Goestools per linux installation instructions

    Nesdr Smart XTR and Sawbird+ NOAA

    Goesrecv see's the SDR, knows when it's plugged into USB or not.  I have dish LNB direct into Input side of Sawbird, NO POWER to Sawbird....as I'm told the XTR handles that (no power light on Sawbird LED either) and then the Sawbird plugs into the SDR.  SDR into USB, etc...

    2022-10-23T14:54:15Z [monitor] gain: 55.68, freq:  -437.3, omega: 2.374, vit(avg): 2198, rs(sum):    0, packets:  0, drops: 33

    I've taken the Sawbird out of the wiring path, no effect.  Should I be looking at my hardware?  Literally every day and night, fine-tuning my antenna angles with zero results.

    I hope someone has some great advice for me and my budding child scientists!

    Steve

    0
  • John Davidson

    Hi Steve!  Your SAWbird should have the light on if it is powered.  There might be something wrong, either with your installation or the LNA itself.  

    The easiest thing to do is open a support ticket with images of your installation so we can get this resolved for you ASAP :)  Thanks!

    0

Please sign in to leave a comment.

Powered by Zendesk